Openingsuren

Wij werken steeds op afspraak. U kan uw afspraak maken per telefoon 02 310 97 79 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vilvoordsesteenweg 183
1850 Grimbergen
02 310 97 79
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

Please type your full name.
Invalid Input
Invalid email address.
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ik ben een zorgverstrekker en dat ben ik graag. Mijn slogan “At your service” meen ik ook echt!
Mensen vragen me wel eens: ”Wat is jouw beroep?”.
Wanneer ik dan “orthopedisch technicus” antwoord, zie ik vaak gefronste blikken, die vragen naar meer uitleg.

Mijn beroep is niet bekend, maar zeer boeiend, en het gaat heel breed. Een orthopedisch technicus is een zorgverstrekker, erkend is door het RIZIV. Op voorschrift van een geneesheer voorziet hij of zij de patiënt van op maat gemaakte hulpmiddelen. De bekendste zijn steunzolen, kniebraces, sportverbanden, ruggordels, rolstoelen en prothesen. Bij sommige patiënten volstaat een licht steunverband, dit noemen we een bandage. Indien de klachten te erg zijn, is een bandage niet voldoende en is er nood aan een orthese. Wanneer de patiënt een lichaamsdeel heeft moeten afgeven (voet, been, arm of borst) kan hij of zij worden geholpen met een prothese.

De dag dat ik kennismaakte met het beroep orthopedisch technicus was de dag waarop mijn vader een zware val maakte en daarbij een van zijn wervels compleet verbrijzelde. We hielden ons hart vast en hoopten dat papa nog zou kunnen stappen … De orthopedische chirurgen probeerden tijdens de operatie zoveel mogelijk te herstellen, maar er waren belangrijke zenuwbanen geraakt. Bijgevolg zou papa enkel nog verder kunnen stappen met behulp van een voetopheffer, op maat gemaakt door een orthopedisch technicus.

In die tijd was ik bezig aan mijn studies voor industrieel ingenieur – techniek heeft mij altijd geboeid. Maar toen ik kennismaakte met de wereld van de orthopedie – techniek en het menselijk lichaam in een combipakket – was mijn keuze snel gemaakt. Dankzij mijn ouders mocht ik beginnen aan een opleiding tot orthopedisch technicus in Geel. Daar ging er een wereld voor mij open van anatomie, pathologie, biomechanica, materialenleer en bewerkingstechnieken. Maar ook van lassen, frezen en boren…

Na het beëindigen van mijn studies kon ik aan de slag in een groot bedrijf in Leuven, waarbinnen ik werd opgeleid tot prothesemaker. Elke dag mocht ik een patiënt helpen aan een kunstbeen of kunstarm. Zelfs voor een myo-elektrische armprothese heb ik mogen samenwerken met mijn baas.

Op 1 april 2014 opende ik mijn eigen zaak, Medipro. In een mooi ruim pand, met voldoende parkeerplaatsen voor mijn klanten. In dit winkelpand kon ik de verschillende werkgebieden waarin ik mij had gespecialiseerd optimaal tot hun recht laten komen.

Aan de ene kant is er het orthopedisch gedeelte, met sportbraces en kniebraces - allemaal op voorraad! En een atelier waar wij onze steunzolen zelf vervaardigen, naar de behoefte van de patiënt, rekening houdend met zijn gewoontes en wensen. Precies omdat wij die steunzolen zelf maken kunnen wij garant staan voor een snelle en aangepaste service.

Aan de andere zijde is er de shop-in-shop van Amoena. Door een partnership met dit topmerk heb ik me gespecialiseerd in de verschillende soorten borstprothesen en lingerie voor dames na borstkanker. In feite gaat het hier om een volledige concept store, waar je terecht kan als je de diagnose van borstkanker hebt gekregen. Dankzij de samenwerking met Mintt (onder leiding van Ruth Boni) vind je bij ons ook haarwerken, sjaaltjes, mutsjes, alsook tips en tricks voor make-up.

De nood aan dit soort specialisatie werd me duidelijk op het moment dat ik merkte hoe ontgoocheld vele vrouwen reageerden op de uiterst beperkte opties die ze maar hadden na het moeten afgeven van hun borst. De keuze aan lingerie en verschillende prothesen was minimaal. Ik stapte met deze klachten en verhalen naar mijn leverancier, en die luisterde. Samen werkten we een mooie collectie lingerie uit, die comfort geeft maar daarnaast vrouwelijk mooi en zelfs sexy kan zijn. In Medipro krijgt de dame eindelijk ook terug een leuke shoppingervaring. Elk jaar zijn er twee grote collecties, met tussendoor nog een cruisecollectie. Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe modellen in leuke trendkleuren. Naast lingerie en het grote gamma prothesen bieden wij ook een collectie badmode en sport- en vrijetijdskledij aan.

Als mensen me vragen of ik mijn job graag doe dan is mijn antwoord een volmondig “ja!” Zoals ik al eerder opmerkte heeft techniek mij altijd geboeid en vind ik de wereld van anatomie en pathologie heel erg interessant. Ook het contact met mijn patiënten is zeer waardevol. Wanneer er een patiënt binnenkomt in mijn winkel weet ik dat die persoon een probleem heeft. Het is iedere keer weer een boeiende uitdaging om hiervoor een oplossing te zoeken. Elke dag is anders en steeds vol verrassingen.

Griet Engelborghs
  • MEDIPRO

  • Vilvoordsesteenweg 183
    1850 Grimbergen

  • 02 310 97 79
    info@medi-pro .be